כאדריכל ומעצב עבודה עם אמנים היא זכות, במיוחד כשיש הזדמנות להכניס יצירה מקורית לתוך חללים סגורים.
בזכות ההצפה של חללי עבודה המשותפים שנפתחים בכל פינה יש המון פתיחות מצד חברות, בעיקר חברות סטארט אפ להכניס אלמנטים יוצאי דופן אל תוך מרחב העבודה שלהם. בתהליך של עיצוב ממשרדים אפשר לחזק כל מיני ערכים שחשוב לעסק להדגיש וגם לאפשר לאמן לטפטף את האופי והאג'נדה שלו. התוצאה ברוב המקרים שומטת לסתות. הרבה לקוחות ניזונים מדברים שראו במקומות אחרים(כמה פעמים שמעתי לקוח אומר "תעשה לי כמו We Work").
תוספת של אמנות מקורית, תפורה ללקוח מבדלת את החלל ועוזרת עם "גאוות היחידה" .
כבר הרבה זמן אני רוצה לספר על אחד היוצרים שאני הכי אוהב לעבוד איתם.
לגיא בלום הגעתי דרך המלצה, סיפרו לי שהוא אמן מוכשר וסיכמנו שיצור ציור קיר בפרויקט WOO, בהמשך גיליתי שמדובר באחד מאמני הרחוב המובילים בארץ. גיליתי גם שמדובר באדם מיוחד במינו. מסוג האינטראקציות שכל מעצב חולם עליהם, שילוב של כישרון, יצירתיות, דעתנות ואנושיות מדהימים.
גיא המכונה גם DIOZ אחראי על חלק גדול מציורי הרחוב בדרום העיר ואם אתם מסתובבים בתל אביב, במיוחד בדרום העיר סביר להניח שחוויתם את היצירה שלו.
הרבה אדריכלים נוהגים לתת קרדיט לספקים שלהם בפרסום הפרויקט בפורמט רשימת מכולת, לדוגמא:
תודה לכל מי שלקח חלק בפרוייקט…
אלומיניום : X
קבלן : Y
מטבחים: Z
מאחר ומדובר באדם שכל כך נהנתי לעבוד איתו ומאחר וראיונות תמיד נותנים נופך קצת יותר איכותי לסיפור החלטתי לערוך אחד כזה עם גיא. תודה לגיא שהשקיע מזמנו והסכים לענות לשאלותי.
איך התחלת?
כשלמדתי אנימציה בירושלים והייתי תקוע רוב היום מול המחשב התחלתי לצאת לסיבובים ליליים כדי להתנתק מהמסך, התחלתי לצייר את הדמויות שלי ברחוב כדי לתת להם חיים אמיתיים שעוברי אורח יכולו לפגוש אותם גם ושלא ישארו רק בתוך המסך.
איך שומרים על חופש יצירתי שעובדים מול מעצבי משרדים, חברות וארגונים?
ביצירה תמיד יש חופש. גם בתוך מגבלות יש חופש. חייבים להיות ורסטלים ולדעת להתגמש וליצור מול לקוח, תמיד לחפש איך להפתיע ולחדש ולהתאים את הסגנון לעיצוב המשרד, להוואי החברה ולערכים שרוצים לשדר.
מה ההבדל בין עבודות עבור לקוחות לעבודות ברחוב?
ההבדל גדול. כשאני יוצר ברחוב אני יוצר בשביל עצמי ובשביל כולם לא בשביל מישהו ספציפי שצריך משהו מסויים. אני משתדל לנסות דברים חדשים ולא צריך לתת דין וחשבון לאף אחד. היצירה מגיע ממקום אישי ולא באה לשרת מטרה כזאת או אחרת.
מה הבקשה הכי מוזרה שקיבלת?
בחדרי ילדים לגיל הרך אני עוצר.
מיהו הלקוח האידיאלי?
לקוח שיודע שאתה יודע מה אתה עושה, הוא קשוב ופתוח להצעות חדשות. לקוח שסומך עליך ונותן לך חופש יצירתי להתבטא. בדרך כלל אלא יוצאים הפרוייקטים הכי מעניינים ומספקים ובאלה כולם מרוצים.
מה הקיר האידיאלי?
אין כזה דבר. כל קיר יכול להיות אידאלי לעבודה מסויימת. אבל אין ספק שהגודל כן קובע ובגדול גדול.
כמה זמן לוקח לצייר ציור גרפיטי?
יכול לנוע מ60 שניות ל 60 שעות, איפשהו באמצע.
למה DIOZ?
חבר טוב החליט לקרוא לי ככה בכתה ו' או ז' וזה נדבק מאז. כל החברים קוראים לי ככה כל החיים אז לא היתה לי ממש ברירה בבחירת שם העט.
איך מגיעים אליך?
בדרכים עקלקלות מאד.
על מה אתה עובד בימים אלה?
תמיד יש כמה דברים על הפרק.ביום רביעי הקרוב תפתח תערוכה בא אני מציג בתערוכה עם הרבה חברים טובים שלי מהקולקטיב שלנו ״פריטימס״ והפעם אנחנו עושים שיתוף פעולה עם גלריה קנוטנפנקט מהמבורג ששלחה אלינו את מיטב האומנים שלה, מוזמנים לקפוץ לבקר – גלריית קן הקוקיה ביפו . 15-25/08/18
לינק לארוע
צריכים עזרה בעיצוב החלל? דברו איתנו.
העבודות של DIOZ