Loading... Loading...

SpaceCode

הצצה לתהליך אסטרטגיה מרחבית
הצצה לתהליך אסטרטגיה מרחבית

 

התהליך שלנו לאפיון לעיצוב אסטרטגיה מרחבית

 

בתהליכי עיצוב פנים ותכנון אדריכלים חוטאים לעיתים בתסמונת "הפרויקט הוא אני" ושוכחים שהלקוח בסופו של יום הוא המשתמש. המדדים החשובים באמת הם עד כמה אנשים נהנים, שואבים השראה, לומדים ויוצרים אינטראקציות ופרודוקטיביות בשעות השימוש שלהם במרחב. קורונה או לא קורונה, סביבות עבודה וחללים מסחריים לא יעלמו. המודלים הקיימים יכולים להשתנות והאופי העיצובי אולי יתחלף אבל אנשים ימשיכו לצאת לעבוד לצד עמיתיהם ומנהליהם, במרחק בטוח כמובן. אפיון חוויה מרחבית שואב מצד אחד עקרונות הקשורים ל- UX,UI ומיתוג ומצד שני משלב ערכים ארגונומיים ואדריכליים. בעבר טרנדים שהכתיבו גוגל, וויוורק ועוד חברות השפיעו מאוד על סגנון העיצוב. היום יותר מתמיד ארגונים נמצאים במצב של מציאות משתנה, צריכים למקסם תקציבים וגם להגדיר לעצמם חזון וערכים ויזואליים ומרחביים לטווח הקצר והארוך. בשביל שזה יקרה כדאי לשאול את השאלות החשובות והנוקבות שלפעמים שוכחים מהם:

  1. מי קהל היעד/ עבור מי בנוי המרחב הזה ?
  2. מהו מכלול הפעולות שהמשתמשים מבצעים במרחב?
  3. מה השימושים הדרושים באמת ביחס למטרות החברה?

עיצוב פנים קונספטואלי - תהליך

השלב הבא בתהליך הוא צלילה לתוך הקרביים של הארגון, עושים את זה בחמישה שלבים:

 

אידיאולוגיה על אמת בעיצוב פנים

למידה של ערכי המותג, החלומות שלו, המטרות, השוק שבו הוא עובד, האופי האנושי והאווירה שהוא חולם לייצר ללקוחות ולאנשים שלו. העובדים הם הלקוחות הכי חשובים בעסק וכשהם חלק מהחוויה השלמה של המוצר הפוטנציאל להצלחה גדול יותר.

קוד לבוש

העמקה של הפסיכולוגיה הויזואלית של המותג – איך הוא מגיב לרוח החברה מבחינה גרפית ותחושתית. עד כמה נכון לו להשתמש בצבעים, באיזה צבעים נשתמש?
מה מינון הנכון של חומרים וטקסטורות ואיך כל הקומפוזיציה הזאת עובדת פנימה בתוך הקהילה ומחוצה לה כחלק מהחשיפה לעולם הוירטואלי והממשי.

תהליך פיתוח נרטיב מרחבי

חשיבה על מערכת הקשרים והשימושים הייחודית שנוצרת במרחב. מה המינון הנכון בין אזורים פרטיים ומשותפים, מה מידת הרשמיות, כמה פורמליים החלקים השונים במשרד. מה פתוח ומה סגור?

כמות זה כן איכות

בלי ניתוח כמותי נכון יהיה קשה לייצר את המרחב הנכון והמתאים. במיוחד עכשיו שאנשים מגיעים בגלים למשרדים, חלק עובדים מהבית וחלק במשרד. חשוב לתת מענה להיברדיות הזאת ולהבין כמותית כמה אנשים משתמשים במרחב ברגע נתון. לתכנן לפחות שנתיים קדימה כדי לאפשר ניצול מיטבי של חלל העסק.

תרגיל ב – Look & Feel

כבר הבנו שטרום הקורונה הייתה בשוק המשרדים הסתמכות קיצונית ושגויה על טרנדים ונקודות קיצון שהכתיבו חברות מובילות. חשיבה ראשונית ברמה של כמה אימג'ים בסיסיים תתן לנו ולמשתמשים הבנה מהותית של איך נרגיש כשנשתמש במרחב.

 

תהליך העבודה - עיצוב פנים, משרדי  Emerge

 

תשובות מדויקות לשאלות הללו הם מפתח להפקת מרחב פונקציונלי, מבודל, ומותאם. תם זמנה של הקונספציה שבכל חלל צריך X עמדות באופן ספייס, Y חדרי ישבות, ו-Z פינות קפה. בשביל להפיק חלל איכותי, גמיש ומגוון חייבים להסתמך על עקרונות עמוקים, חיבור כנה וחקר שימושים מקיף.